Home

*Welkom op de website van VBL Antwerpen. Voor vragen, opmerkingen en suggesties over deze website: contacteer de webmaster.

Wij vernemen het overlijden van Larkin Bryant, letterlijk en figuurlijk een monument in het (Antwerpse) basketbal, op 77-jarige leeftijd. Larkin was een der eerste Amerikaanse basketbalspelers in België en decennialang een zeer gewaardeerd jeugdtrainer bij Oxaco. Wij wensen de familie en de club heel veel sterkte in deze moeilijke periode.  De afscheidsplechtigheid vindt plaats op zaterdag 30 augustus om 10.15 u in aula Chrysant, Pontes, Jules Moretuslei 2 te 2610 Wilrijk.

  Wij vernemen het overlijden van Wim Cluytens op 75-jarig leeftijd. Hij was als coach of jeugdcoördinator verbonden aan heel wat Antwerpse clubs en schreef verschillende boeken over basketbal(training). In zijn lange basketbalcarriere was hij o.m. ook voorzitter van de Belgian Basketball Coaches Association en organiseerde hij talloze clinics. Wij leven mee met de echtgenote en de familie.  De afscheidsplechtigheid vindt plaats op zaterdag 30 augustus a.s. om 11 uur in de Hanswijckkerk, Hanswijckstraat (centrum Mechelen)

 

Bereikbaarheid sporthal Klein Willebroek

Op 06/09/2014 zal de sporthal van Klein Willebroek beperkt bereikbaar zijn ter gelegenheid van de bevrijdingsfeesten, gelieve hiermee rekening te houden. Bereikbaar langs de Volksstraat.( naar centrum Klein Willebroek, eerste straat rechts, straat recht tegenover restaurant De Pepe).

           Jouw sportclub 'vriend van den tap' ?
Kraantjeswater is goedkoop, makkelijk én gezond. Ideaal dus voor de vele sporters in onze provincie!
Heel wat sportclubs voorzien tijdens wedstrijden en trainingen water voor hun leden en tegenspelers. Sportclubs kunnen makkelijk 'vriend van den tap' worden. Bespaar geld en vervang flessenwater door kraantjeswater.
Om je sportclub over de streep te trekken, biedt de provincie Antwerpen goedkope drinkbussen aan en organiseert ze ook een wedstrijd.

Vanaf half augustus verkoopt de provincie 5000 drinkbussen aan een halve euro per drinkbus.

Wie kan deze drinkbussen kopen?
Elke sportclub die in haar huishoudelijk reglement opneemt dat de leden tijdens trainingen en wedstrijden enkel kraantjeswater drinken.

Praktisch?
Half augustus verschijnt op http://www.vriendvan.be/jouw-sportclub-vriend-van-den-tap  een link naar een bestelformulier. Ondertussen kan je het huishoudelijk reglement al vernieuwen. Bij de bestelling dien je het huishoudelijk reglement ook op te laden, zodat de provincie kan controleren of jullie aan de voorwaarden voldoen.

Belangrijk bericht voor (club)scheidsrechters

Noteer alvast volgende data:

Zaterdag 23 augustus van 10 tot 12 uur: terugkomdag clubrefs in de sporthal van Basket Malle, Berckhovenstraat 25 te 2390 Malle

Donderdag 4 september om 20 uur: Algemene Vergadering van Antwerpse Scheidsrechters in de sporthal Extra Time, Louisalei 24 te 2660 Hoboken (tevens alternatief voor de clubrefs). De loopproeven voor scheidsrechters starten om 18 uur.

Competitiekalender Antwerpen 2014-2015

Ondertussen zijn zowat alle aangevraagde kalenderwijzigingen ingevoerd in de provinciale competitiekalender die terug te vinden is in Extranet .  Het volgende overzicht van kalenderwijzigingen zal op deze website worden aangekondigd.

De finalewedstrijden Beker van Antwerpen 2013-2014

De Bekerfinales zitten erop. De beeldverslagen vind je hier .

Clubs: aandacht voor de actuele VBL-reglementering basketbalinfrastructuur

Raadpleeg  hier de actuele VBL-reglementering betreffende de (basketbal)sportinfrastructuur !

Basket is keineig ! Club en school samen voor basketbalpromotie

  Basket is Kei-neig is volop gaande !  Contacteer nu de school/scholen in de buurt waarmee de club wil samenwerken. Meer info en inschrijven via de VBL-website.

Lees de jongste editie van de nieuwsbrief van de Provinciale Sportdienst

Voortaan vind je de link naar al het nieuws van de Provinciale Sportdienst in het menu (links onderaan) 

Op zoek naar degelijke vorming voor je club ?

Ben je als clubbestuurder,speler, trainer of begeleider op zoek naar sportbestuurlijke, sportmedische of sporttechnische vorming, maak hier dan je keuze.  

Recent nieuws

Het (goedgekeurde) play-off-reglement 2014-2015 voor Seniors Heren 1° provinciale is te raadplegen. Lees meer »
De nieuwe FIBA regels worden toegepast vanaf het weekend van 06 en 07 september 2014 Lees meer »
Woensdag 17 september Huis van de Sport Berchem: vormingsavond opstellen clubbeleidsplan Lees meer »
Van 15 tot 19 september 2014 vind in Putte een sportcongres plaats, gericht naar bestuurders, trainers, vrijwilligers en sporters binnen een sportclub. Meer informatie vind je onder 'lees meer'. Lees meer »
De links naar clubsites (Clubinfo) werd geactualiseerd, alsook de samenstelling en contactgegevens der Antwerpse Afgevaardigden en van het Comité Provinciale Scheidsrechters(Contactinfo) per 16 augustus 2014
Alle nieuws »