Home

*Welkom op de website van VBL Antwerpen. Voor vragen, opmerkingen en suggesties over deze website: contacteer de webmaster.

Belangrijk bericht in verband met de finalewedstrijden Beker van Antwerpen 2013-2014

Menigeen,die Extranet raadpleegt, denkt dat alle finalewedstrijden voor de Beker van Antwerpen 2013-2014 op zaterdag 3 mei plaatsvinden. Niets is minder waar. Extranet kan pas aangepast worden als beide finalisten bekend zijn. Alle wedstrijden op 1 dagen op 1 locatie, het zou een Olympisch record zijn dat ook in het Guiness Book of record zou geraken. Daarom : bekijk het finaleschema hier en nu! (Sporthal Luisbekelaar, Borgerhout-Gembo thuisbasis) 

Benjaminsdagen 2014

Op zaterdag 26 april plant het Provinciaal Comité Antwerpen de benjaminsdagen 2014. Inschrijven van teams kan nog via benjaminsdagen2014@antwerpen.vlaamsebasketballiga.be .

Spelers en speelsters (°(2002!) die niet kunnen deelnemen aan de benjaminsdagen kunnen zich alvast hier aanmelden voor de screenings op 14 en 28 mei in Lier.

Coaches-clinics april-mei-juni 2014

Als trainer/coach is het belangrijk om regelmatig bij te scholen en nieuwe inzichten op te doen. De Vlaamse Basketballiga wil het volgen van bijscholingen dan ook stimuleren. Hieronder vind je tal van clinics die georganiseerd worden in de periode april-mei-juni.

We hopen dan ook ten zeerste dat u van dit aanbod één of meerdere clinics kan volgen. Indien u een suggestie hebt voor een clinic die u in de toekomst graag zou volgen, kan u dit uiteraard steeds laten weten via mail naar ingrid.claessens@vlaamsebasketballiga.be   

Cursus initiator in Sint-Katelijne-Waver volzet, nieuwe cursus in Dessel!

In de paasvakantie start een nieuwe cursus initiator in Sint-Katelijne-Waver. Deze is helaas volzet. In augustus start er nog een cursus in Dessel !! Ga dus vlug naar de website van de Vlaamse Trainersschool , maak een login en reserveer je plek!

Play-offs & stijgen en dalen 2013-2014

In het menu 'competitie' vind je de modaliteiten terug in verband met stijgen en dalen bij de seniors Heren en Dames in de provincie Antwerpen, na het seizoen 2013-2014. Het play-offreglement 2013-2014 voor de1° afdeling seniors Heren vind je terug onder 'reglementen'.

Clubs: aandacht voor de actuele VBL-reglementering basketbalinfrastructuur

Raadpleeg  hier de actuele VBL-reglementering betreffende de (basketbal)sportinfrastructuur !

Basket is keineig ! Club en school samen voor basketbalpromotie

  Basket is Kei-neig is volop gaande !  Contacteer nu de school/scholen in de buurt waarmee de club wil samenwerken. Meer info en inschrijven via de VBL-website.

Lees de jongste editie van de nieuwsbrief van de Provinciale Sportdienst

Voortaan vind je de link naar al het nieuws van de Provinciale Sportdienst in het menu (links onderaan) 

Op zoek naar degelijke vorming voor je club ?

Ben je als clubbestuurder,speler, trainer of begeleider op zoek naar sportbestuurlijke, sportmedische of sporttechnische vorming, maak hier dan je keuze.  

Recent nieuws

Informatie voor coaches, jeugdverantwoordelijken en ploegbegeleiders: de nieuwe formules 3 tegen 3 voor U8 en U10, alsook de aangepaste handleiding voor invulling van het wedstrijdblad voor deze categorieën. Lees meer »
Onder nacompetitie vind je de play off-kalender 1ste Provinciale Heren, alsook van de te spelen testwedstrijden. Update 24 april! Lees meer »
Een nieuwe update voor tornooien per 31 maart, inclusief de Limburg Basketball Trophy in Maastricht (augustus 2014) Lees meer »
Nu de reguliere competitie is afgelopen zijn alle 'transferpoorten' geopend! Update 24 april! Lees meer »
Alle nieuws »