Wat houdt de workshop BodyCheck+ in?

Na het ontwikkelen van de oefenmap, de video’s en de eerdere bijscholingen, werd de workshop BodyCheck+ in samenwerking met UGent verder uitgediept. De workshop bestaat uit een theoretisch en praktijkgedeelte en wordt gegeven door Jelle Duthoit (kinesist praktijk Frank Wezenbeek, kinesist - letselpreventietrainer bij Belgian Lions, Belgian Cats, DS Waregem, docent VTS en expert BodyCheck+), Jeroen Oosters (conditietrainer, basketbaltrainer Gembo en Olicsa, docent VTS en expert BodyCheck+) of Hannes Malfait (personal trainer Sterk, conditietrainer Topsportschool VBL en Falco Gent en expert BodyCheck+)

In het theoretisch gedeelte (3 uren) komen de verschillende strategieën van sportletselpreventie (zoals opwarming en cooling down, balanstraining, rompstabilisatietraining, stretching …) en de manier van aanbrengen aan de spelers aan bod. In het praktijkgedeelte (3 uren) komen de deelnemers op het terrein. Met deze hand-on aanpak wordt hen geleerd hoe ze de letselpreventie-oefeningen, gelinkt aan de verschillende strategieën, kunnen aanpakken op het terrein en op maat van hun spelers.
 

Wil je graag een BodyCheck+ Workshop laten doorgaan in jouw club en ondersteuning krijgen?

Dat kan! Volgende ondersteuningsmogelijkheden kan de club van VBL krijgen. Vul het onderstaande formulier even in en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

  1. Inschakelen, afspraken en vergoeding expert BodyCheck+
  2. Promotie bij alle aangesloten coaches via nieuwsbrief coaches en clubs en de VBL website
  3. Online inschrijvingen voorzien en opvolgen via inschrijfformulier op de website van VBL
  4. Gratis ter beschikking stellen van het nodige sportmateriaal, hand-outs en kijkwijzers (wel af te halen op de federatie)
  5. VBL zorgt er voor dat betalingsbewijzen en aanwezigheidsattesten via VOTAS ter beschikking gesteld worden.

Formulier organisatie workshop BodyCheck+ in club 

Persoonlijke gegevens

Gegevens club

Vink aan wat voor u van toepassing is*